Het Collegiale Intervisieprogramma van VRA
De VRA biedt vastgoedprofessionals naast leergangen en masterclasses ook collegiale intervisies. Dit is dé kans om samen met vakgenoten te leren, vastgoeduitdagingen aan te pakken en je kennis verder te verdiepen.
Groei en versterk je netwerk
Tijdens het Collegiale Intervisieprogramma kom je drie keer per jaar samen met collega’s om ervaringen te delen en oplossingen te vinden. Dit programma helpt je om je vaardigheden te versterken, nieuwe inzichten op te doen en waardevolle relaties op te bouwen. Een inspirerende manier om jezelf en je werk naar een hoger niveau te tillen!
Voordelen van de collegiale intervisie
- Leren van vakgenoten: Delen van ervaringen en oplossingen met professionals uit de vastgoedsector.
- Persoonlijke groei: Verbeter je leiderschapsvaardigheden en professionele ontwikkeling.
- Concrete oplossingen: Praktische handvatten voor vastgoeduitdagingen.
- Toekomstbestendig werken: Inzicht in duurzaamheid en maatschappelijke impact via de IIRC-methodiek en SDG’s.
- Officiële erkenning: je opgenomen in het E&R Qualified Sustainable Register.
- Netwerk opbouwen: Versterk je professionele relaties binnen de sector.
Stuur je vastgoedorganisatie de toekomst in! Doe mee aan het Collegiale Intervisieprogramma en ontdek praktische oplossingen samen met andere professionals. Meld je vandaag nog aan!
Opzet collegiale intervisie voor vastgoedprofessionals
Tijdens de intervisiesessies staan twee centrale vragen centraal:
- Hoe blijf ik in control?
- Hoe blijft mijn organisatie toekomstbestendig?
Om grip te houden op vastgoedbeheer, is goede vastgoedregie van groot belang. Dit vraagt om een sterke organisatiestructuur en persoonlijk leiderschap. Leiderschap helpt je om je team te motiveren, een heldere visie neer te zetten en veranderingen succesvol door te voeren.
Samen leren van vastgoeduitdagingen
Tijdens de collegiale intervisie wisselen we ervaringen uit en ontdekken we samen welke factoren belangrijk zijn voor een goed functionerende vastgoedorganisatie. Hierbij maken we gebruik van het theoretische kader van De Zes Bouwstenen van VRA. Dit helpt ons om vastgoedvraagstukken te vertalen naar concrete, persoonlijke acties die je direct kunt toepassen in je werk.
Toekomstbestendig ondernemen
Een belangrijk onderdeel van de intervisie is toekomstbestendig ondernemen. Dit doen we op basis van de zes meervoudige waardenmethodiek van de International Integrated Reporting Council (IIRC). We richten ons op natuurlijke, materiële, sociaal-relationele, menselijke en intellectuele waarden. Deze zijn gekoppeld aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) en de ESG-criteria, wat je helpt om inzicht te krijgen in de risico’s en kansen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke impact.
Door deze methodiek krijg je handvatten om je organisatie klaar te stomen voor de toekomst en een bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkelingen in de vastgoedsector.
Wat levert deelname je op?
Na succesvolle afronding van het Collegiale Intervisieprogramma word je opgenomen in het E&R Qualified Sustainable Register, een officiële erkenning voor professionals die zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Deze erkenning biedt je niet alleen formele status, maar versterkt ook je positie als expert binnen je organisatie en netwerk. Als koploper in de transitie naar duurzaam vastgoedbeheer vergroot je bovendien je kansen op nieuwe samenwerkingen en opdrachten in de circulaire economie.
Klaar om de volgende stap te zetten?
Doe mee aan het Collegiale Intervisieprogramma van Vastgoed Regisseurs en til je professionele en persoonlijke ontwikkeling naar een hoger niveau. Neem contact met ons op voor meer informatie of om je direct aan te melden!
“We leren je aan de hand van de Zes Bouwstenen de juiste koppeling te maken tussen de verschillende facetten om zo de regie te pakken in je werk.”